Gospa restorani köök miksib kokku koriluse ja elava tule. Fermenteerib, marineerib, suitsutab, vinnutab, laagerdab ja soolab ning paiskab tulemuse lõpuks disainserveeringutena inimeste ette. Nendele samadele inimestele, kes veel lauda istudes võisid arvata, et tervislik toit polegi söödav.
Aga on küll, sest Gospa teeb kõike teisiti. Õigemini küll mitte Gospa ise, vaid Alar Aksalu – noor ja naeratav, sinisilmne ja tätokatega peakokk. Muuseas, golfi ta küll veel ei mängi, küll aga külastavad Gospa hotelli paljud golfimängijad, kui golfikirg neid Saaremaale golfivõlusid nautima viib. Nii et, hea lugeja, saagem tuttavaks – Alar Aksalu teie ees!
Nagu Eestis kombeks, käis ka Aksalu vahepeal ära. Käis, aga tuli ikkagi tagasi – naasva talendina kodusaarde, ja seda Põhjamaade Chicagoks muutunud Malmöst, kus kuulid vihisevad ja politseiautod plahvatavad.
Peakokana on Aksalu põhimõtteliselt dirigent. Või pigem arranžeerija. Justkui muuseas viis ta vanad gastronoomiatavad uude nordic-stiilis töötlemisvõtmesse. Tulemus maitseb justkui barokk ja saksofon – kombinatsioon, mida päris iga päev ei leia. Või elektrikannel ja trummid, kui soovite. Pole siis ime, et Aksalu juhtimisel pälvis Gospa pererestoranide kategoorias järjest mitu Hõbelusikat.
Edasi loe värskest ajakirjast Golf.
Golfiportaal on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.