TÄISPIKK LUGU! ÜKS KORD MÄNGISIN! Anu Tähemaa, festivali Hoog peakorraldaja: golf on tore mäng

Proovisin golfi kümme aastat tagasi firmaürituse käigus. Mu abikaasa töötas Overallis, kus korraldati alati üliuhkeid erinevaid sündmusi ja perepäev Jõelähtmel oli üks nendest, kuhu töötajad peredega kutsuti. Seekord oli koos mitmeid erinevaid firmasid ja pärast väikest väljaõpet lasti meid ka rajale. Ma arvan, et see mäng nüüd küll ei olnud, aga midagi sarnast ikka, naerab Anu.

Mäletan, et see oli imeilus, hästi fancy – kõik oli nii uhke, kogu see varustus, mis meile anti ja see kaunis väljak! Treenerid olid mõnusad ja see päev oli meeldejääv. Meid õpetati väga hästi, pandi algul harjutusväljakule ritta ja siis hakkasime lööke proovima. Kõigepealt oli raske pallile pihta saada, eks neid õhulööke sai tehtud ikka piisavalt. Aga tegelikult läks mul päris hästi, kuigi selle peale öeldi kogu aeg, et see on algaja õnn. Rajal sain ikka aukudesse sisse ka.

Väga tore oli vaadata, kuidas lapsed õppisid. Meil, täiskasvanutel tekkis pidevalt see tunne, et tahaks teha hirmus hästi ja teistest paremini, kuid teised ju vaatavad, kuidas see kõik välja tuleb ja piinlik ka, kui ei tule. Aga lastel seda ei tekkinud. Nendega oli vaid see mure, et kui neile golfikepp kätte anda, siis see käib ju igatepidi. Keegi õnneks otseselt vastu kuppu ei saanud. Toredalt koos õppisime.

Hiljuti kutsuti mind Niitväljale, kus Turkish Airline korraldas koostööpartneritele turniiri ja ma olin täitsa minemas. Mingeid kursusi ma vahepeal võtnud ei olnud ja seepärast soovitas Niitväljal töötav tuttav, et ära ikka nii külmalt peale lenda, tule tee koolitus läbi, aga selleks ei olnud enam aega. Ma olin sellel ajal Prantsusmaal, kus meie seltskonnas oli ka üks golfitreener Iirimaalt ja tema võttis mu entusiasmi maha, et kuidas sa ikka niimoodi lähed, teised peavad sinu järgi passima. Siis ma loobusin, kuigi oma esmase toreda mulje põhjal oleksin ma isegi rivisse läinud. Mõistus tuli enne pähe (naerab). Ma oleks tõesti läinud, sest mul oli see tore tunne meeles sellest kümne aasta tagusest korrast. Mulje oli väga hea! Aga selleks peab olema keegi, kellega minna. Mul on olnud kaks asja, mida ma kogu aeg olen tahtnud teha – golfi mängida ja kellegagi koos mägedesse suusatama minna. Loodan, et ühel päeval ma leian endale mingi seltskonna, kellega koos minna mängima. Inimesed minge golfi mängima, see on tore mäng!

Inimesed minge golfi mängima, see on tore mäng!

*Artikkel ilmus ajakirja Golf 4/2018 numbris.

Autor: Ene Veiksaar

Kui soovid, et ajakiri Golf jõuaks ka Sinu postkasti, telli ajakiri SIIT!

Jaga