Facebook Twitter Instagram YouTube
    Facebook Twitter Instagram YouTube
    Ajakiri Golf
    • Avaleht
    • Uudised

      EGCC teatas, et Stone Course on taas golfaritele avatud

      30.03.2023

      Uuel hooajal on Niitvälja golfikeskuse restoranis uus peakokk

      29.03.2023

      Pretty Curious Golf Tour by Tradehouse toimub 29. juunil

      28.03.2023

      Selgusid Eesti Golfi Liidu 2023. aasta võistluste toimumispaigad

      27.03.2023

      Kevad jõuab kätte ja golfihooaeg algab!

      24.03.2023
    • Ajakiri Golf
      • Arhiiv
    • Reklaam
    • Sõnastik
    • Kontakt
    Ajakiri Golf

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“

    Uudised 27.12.20146 min lugemine

    Jakobi kutid1Oktoobrikuu algus oli üle-eestiliselt pühendatud ettevõtlusega seotud küsimustele, mis puhul korraldati nii üldisi kui ka maakondlikke ettevõtluspäevi. Programmid, mille käigus selgitati välja muuhulgas meie parimad ettevõtlusmaastikul, olid täis foorumeid, seminare, konverentse jm seesarnast ning kulmineerusid kõikjal auhindade ja tunnustuste jagamisega.

    Nii viidi läbi ka Valgamaa ettevõtjate ning nominentide tunnustamistseremoonia, kus tunnustuse „Parim uustulnuk“ sai sel korral Otepää golfikeskuses tegutsev Naudingumaitse OÜ restoran Mr Jakob, kes vaid aastase tegutsemisperioodi järel on rebinud end Eestimaa restoranide TOP 50 sekka! Arvesse võttes toitlustusettevõtete vahel käivat kohati hullumeelselt tihedat konkurentsi, kus on raske juba millegi originaalsega esineda, saab küll öelda, et see uustulnuk on tõsine üllataja ning seega oma tunnustuse auga välja teeninud.

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“Esmapilgul võib tekkida küsimus, kuidas õnnestus tuiksoonest eemale jääval restol sedasi lennukat edu saavutada, aga lähemal süvenemisel selgub, et lisaks golfiüritustel osalejate toitlustamisele korraldatakse restoranikompleksis kõikvõimalikke üritusi, s.h pulmi ja muid tähtpäevi. Lisaks korraldatakse koolitusi ja ümarlaudu.

    Restorani À la carte menüüs on segatud Vahemere ja Põhjala köögid. Samuti ei puudu huvitavad eripakkumised hooajaliselt värskest toorainest valmistatud toitudele ning mõistagi toetab maitsenaudinguid suurepärane joogikaart. Aga mis veel eriti märkimist väärib, on fakt, et toitude valmistamisel eelistatakse kodumaist toorainet, millega on võetud missiooniks igati tänuväärne kohalike tootjate toetamine.

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“4Lisaks rikkalikule menüüle leidis tunnustamisel rõhutamist tipptasemel teeninduskultuur. „Meie rõõmsameelne personal hoolitseb selle eest, et iga Teie poolt esitatud tellimus saab teostatud ülima hoolsuse ja pühendumisega. Juhindume teadmisest, et ainult parim on piisavalt hea,“ tutvustab end restoran ka ise ning lisab: „Restoran Mr Jakob on ideaalne koht, kus tähistada isiklikke tähtpäevi, korraldada pidusid ning võõrustada oma külalisi.“

    Mr Jakobi käekäigust oli nõus mõttekilde jagama restorani juhataja Karina Peterson.

    Kas vastab tõele info, et restoran Mr Jakob on ellu kutsutud kahe noore peakoka koostöös? 

    Vastab täielikult tõele. Köögis jagavad maid kaks peakokka – Jorma Riivald ja Maanu Tafenau. Lisaks ühistele vaadetele toidu osas seob neid ka väga pikaajaline sõprus ning need kaks on kui sukk ja saabas – üks ei ole päris „see“ ilma teiseta.

    On ju üldteada selline kulunud klišee, et kaks kokka ühte kööki ei mahu. Kuidas Teie sellele olukorrale vaatate? 

    Kindlasti mahub sinna kaks ning enamgi, sest köök on teatavasti kummist ruum, kuhu mahub terve omaette üllatusi täis maailm. Loomulikult tuleb ette ka väikeseid sõnavahetusi, kuid vahepeal on sellised „arutelud“ vajalikud. Vaidlused on edasiviiv jõud. Lisaks on ühel kokal väga keeruline kõigega toime tulla – tööjaotus peab olema kindlalt paigas, siis sujub ka koostöö.

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“5Millest restorani pidamise idee alguse sai? Oli see pikem kavatsus või tuli võimalus kätte ootamatult, millest lihtsalt tuli haarata? Miks või mille nimel seda teete – kutsumus või puhas äri?

    Ikka soovist teha asju omamoodi, vastutada oma tegude ja otsuste eest, rõõmustada heade tulemuste üle teadvalt, et oled andnud endast palju ning et kliendil oleks rõõm tagasi tulla. Elus juhtuvad kõige paremad asjad ikka siis, kui neid kõige vähem ootad. Ja suurepärastest võimalustest peab julgema kõvasti kinni hakata. Toidumaailmas ei ole kireta võimalik ellu jääda, seega võib küll kindlalt väita, et toiduelamuste pakkumine on meie peakokkade kustumus ning eluviis.

    Kui hakata uurima, kui tihedalt on Eesti toitlustusettevõtete poolest kaardistatud, siis kas restoraniäri ei tundunud pisut hirmutav mõte? Mis on Mr Jakobi võtmesõnadeks ja miks peaks inimene tahtma just teie juurde tulla?

    Hirmudest tuleb üle saada. Kui leida oma tegevustele kindel visioon ning eesmärk, siis ei ole midagi karta. Loomulikult ei saa „pea pilvedes“ unistama jääda, kuna nii võib komistada ja hoopis ninali kukkuda.
    Meie eelis on kindlasti rahu ja vaikus, looduse lähedus, puhas õhk ning kaunis vaade. Tänapäeva kiires maailmas on selline rahulik paik hea toiduga suurepärane võimalus end hetkeks välja lülitada. Jakobis on ka tassikest kohvi võimalik pikalt nautida ilma, et peaks pidevalt kuhugi kiirustama. Meie õnneks on selliseid toredaid inimesi üha rohkem, kes oskavad aja kulgu nautida.

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“3Milline on firmaroog? 

    Meie trumbiks on kindlasti liharoad. Jorma ja Maanu on aastate jooksul võitnud erinevaid auhindu BBQ ning grillimise alal, oma oskusi, teadmisi ning eelkõige kogemusi jagavad nad lahkelt ka restorani külastajale. Küllap on mõnigi golfar suve jooksul Jakobi ees tossavaid suitsuahjusid märganud… Praeguseks võib küll kindlalt väita, et meie firmaroog on „Sõstrasuitsus küpsetatud Nuustaku notsu ribi“, mille tooraineks kohalik värske sealiha Otepää omalt tootjalt „Otepää Oskarilt“. Püüame võimalikult palju kasutada kohalikku toorainet, et tulemus oleks võimalikult värske ning kvaliteetne. Õnneks on Eestis nüüdseks juba piisavalt tootjaid, kes suudavad tagada kvaliteetset kaupa.
    Alati on kiidetud meie rikkalikult kaetud peolaudu, mis on kaunistatud vastavalt hooajale või peo iseloomule. Püüame leida iga kliendi puhul midagi vaid temale omast või meelepärast ning oma nägemust lauakaunistustega edasi anda.

    Kes on restorani sisekujunduse teinud? Mida seejuures taotlesite?

    Jakobi sisu on kujunenud meie meeskonna koostöös. Restoranist võib igal sammul leida esemeid, mis pärinevad kellegi vanavanematelt või lapsepõlvest. Enamus esemeid ongi isiklikud, mõned  kingitud heade sõprade poolt. Eriti uhked oleme oma retrohõngulise joogipudelite kogu üle, kus nii mõneski pudelis sees originaal.
    Meie taotluseks oli võimalikult koduse ja hubase olustiku loomine. Oluline on, et igas vanuses inimene leiaks siit midagi enda jaoks – vanematele toovad mõned esemed meelde kauneid mälestusi, noorematel on kindlasti avastamisrõõmu. Kindel koht on pere pisematelgi, sest nende jaoks on kujunenud omaette mängukoobas suure hulga leludega. Loomulikult on meie jaoks oluline ka osakese ajaloo säilitamine, mistõttu kõik sisekujunduses kasutatud esemed räägivad oma lugu.

    Visioonist või plaanidest, mis silme ees terendavad …

    Kõige suurem eesmärk meie jaoks on kliendi rahulolu. Rahuloleva kliendi tänu on suurim tunnustus. Püüame kindlasti jätkata kohaliku tooraine eelistamist ning arendada veelgi enam koostööd kohalike ettevõtjatega – koostöö on võimalik, kui selle nimel tegutsetakse.
    Kindlasti on meie jaoks oluline tunnustus, seega teeme kõik endast oleneva, et oleksime meile juba omistatud tunnustuste väärilised ning loodame, et saame järgnevatelgi aastatel oma tegevuse üle uhkust tunda.

    Otepää golfikeskuses tegutsev restoran Mr Jakob pälvis Valgamaa ettevõtlusauhind 2014 tunnustuse „Parim uustulnuk“2Restoraniäri on üsna õhukese marginaaliga, kuidas hindate oma äri jätkusuutlikkust? 

    Kui ettevõte suudab hoida head taset, ei tee järeleandmisi pakutava toidu kvaliteedis, suudab motiveerida oma meeskonda ühise eesmärgi nimel pingutama ning oskab arendada oma tugevusi, siis on võimalik kenasti toimetada. Kui peakokkadel on motivatsiooni ning uuenduslikke ideid, siis on ettevõte kindlasti edukas.
     
    Milline on klientuur?

    Peamiselt on meie restorani klientideks inimesed, kes soovivad nautida head toitu kaunis keskkonnas. Golfimängijad moodustavad loomulikult omaette grupi. Oleme siiani toitlustanud enamikku suurematest golfivõistlustest ning loodame seda teha ka edaspidi. Samuti on praeguseks meie juures paari pandud või pulmapidu pidanud mitmed imelised pruutpaarid. Püüame igale kliendile läheneda isiklikult, arvestades konkreetse sündmuse iseloomu, kliendi soove ning eelistusi.

    On teada, et golfimäng eeldab vastavalt kas härrasmehelikku või daamilikku käitumist ning etikett on selles maailmas au sees hoitud. Kas see asjaolu mingil moel restorani olustikus ka esile tuleb?

    Võin ausalt öelda, et valdav osa restorani külastajatest on härrasmehed ning daamid. Ei tahaks isegi vahet teha. Golfireeglid jäävad ikka väljakule, restoran on lõõgastumiseks ning eks golfimängijad on väljaspool 18 rada samasugused toredad kliendid. Seda võib küll rõõmuga öelda, et oleme Otepää golfarite poolt omaks tunnistatud ning vahel on oma asjade jagamine teistega üsna raske.
     
    Kas tasuta lõunaid on olemas? 

    Tahaksin väga loota, et on, kuid eesmärgid tasuta lõuna pakkumiseks peavad olema ausad ning läbipaistvad. Tagamõtteta “tasuta“ lõunaid tuleb kahjuks harva ette – seda enam peaksime neid väärtustama.
     
    Mis on edu valem?

    Julgus unistada, tugev visioon, kokkuhoidev meeskond, koostöö teiste organisatsioonidega ning hea läbisaamine konkurentidega. Tubli kogus annet oma erialal on samuti vajalik, ei tohi kiiresti alla anda ning eesmärki silmist lasta. Ja usku, et oled kellelegi vajalik, peab hoidma.

    Usutles Erika Räpp 

    Ajakiri Golf

    Ajakiri Golf on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.

    Otsing
    Viimased uudised
    30.03.2023

    EGCC teatas, et Stone Course on taas golfaritele avatud

    29.03.2023

    Uuel hooajal on Niitvälja golfikeskuse restoranis uus peakokk

    28.03.2023

    Pretty Curious Golf Tour by Tradehouse toimub 29. juunil

    27.03.2023

    Selgusid Eesti Golfi Liidu 2023. aasta võistluste toimumispaigad

    24.03.2023

    Kevad jõuab kätte ja golfihooaeg algab!

    23.03.2023

    Niitvälja Golf avab täna PAR-20 väljaku

    22.03.2023

    PGA Touri võitjaks sai Taylor Moore

    Golfi logo

    Ajakiri Golf on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.

    Golf Time OÜ
    Reg. number: 11408891
    KM number: EE101550200
    + 372 5551 7551
    info@ajakirigolf.ee

    Liitu uudiskirjaga

    Ajakiri Golf uudiskirjaga liitudes saad uudised omale mugavalt e-mailile.

    Täname, et liitusite meie uudiskirjaga.

    © Ajakiri Golf 2022
    • Kasutus- ja müügitingimused
    • Andmekaitsetingimused
    • Küpsiste kasutamise tingimused

    Kirjuta ülesse ja vajuta Enter otsimiseks. Vajuta Esc tühistamiseks.

    Nõusolek küpsiste kasutamiseks

    Teile parima kasutuskogemuse pakkumiseks kasutatakse leheküljel küpsiseid. Küpsised tagavad lehekülje toimimise, aitavad lehekülge paremaks muuta ning pakkuda teile asjakohast sisu ja reklaami. Küpsiseid kasutatakse ainult siis, kui annate selleks nõusoleku vajutades „Nõustun“. Seadete kaudu saate hallata ka üksikuid küpsise-eelistusi.

    Küpsiste kasutamise tingimused

    Eelistused Nõustun kõigi küpsistega

    Halda sätteid

    Küpsiste kasutamise tingimused

    Mistahes veebilehte külastades võib see salvestada teie brauserisse või hankida teie brauserist teavet, mis on tavaliselt küpsiste kujul. Selline teave võib puudutada teid, teie eelistusi või teie seadet ja seda kasutatakse peamiselt selleks, et panna veebileht tööle teie poolt eeldatud moel. Tavaliselt selline teave teie isikut otseselt ei tuvasta, kuid võib anda teile personaalsema veebikogemuse. Kuna me hindame teie privaatsust kõrgelt, on teil võimalik mõningaid küpsisetüüpe mitte lubada. Klõpsake erinevatel kategooriapealkirjadel, et lugeda lisaks ja muuta vaikeseadeid. Teadke aga, et osade küpsisetüüpide blokeerimine võib mõjutada teie kogemust veebilehel ja teenuseid, mida meil on võimalik teile pakkuda.
    Vajalik
    Alati lubatud
    Võimaldab kasutada veebilehe funktsioone ja mäletada vormidesse sisestatud teavet ka siis, kui kasutaja liigub sessiooni ajal muudel ajakiri Golf kodulehe alalehtedel. Ilma rangelt vajalike küpsisteta pole kindla veebilehe teenused võimalikud. Rangelt vajalikud küpsised ei kogu turunduslikul eesmärgil teavet ega jäta meelde, milliseid lehti internetis vaadatakse.
    KüpsisKestvusKirjeldus
    cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    CookieLawInfoConsent1 yearRecords the default button state of the corresponding category & the status of CCPA. It works only in coordination with the primary cookie.
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Funktsionaalsus
    Funktsionaalsusküpsised mäletavad Sinu valikuid ning pakuvad täiustatud ja isiklikumaid funktsioone. Need küpsised mäletavad tehtud muudatusi, aga ei salvesta tegevusi kolmandatel veebilehtedel.
    Jõudlus
    Jõudlusküpsiseid kasutatakse spetsiifiliselt andmete kogumiseks – kuidas veebilehte kasutatakse, milliseid veebilehti enim külastatakse või millistel lehtedel veateateid kuvatakse. Need küpsised monitoorivad veebilehe jõudlust vaid siis, kui veebilehega suhtled ja neid kasutatakse veebilehe funktsionaalsuse parendamiseks.
    Statistika
    Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
    KüpsisKestvusKirjeldus
    CONSENT2 yearsYouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
    _ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
    _gat_UA-40943322-11 minuteA variation of the _gat cookie set by Google Analytics and Google Tag Manager to allow website owners to track visitor behaviour and measure site performance. The pattern element in the name contains the unique identity number of the account or website it relates to.
    _ga_3TPMSYMGQB2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics.
    _gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
    Turustamine
    Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
    KüpsisKestvusKirjeldus
    VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysA cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
    YSCsessionYSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
    yt-remote-connected-devicesneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
    yt-remote-device-idneverYouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
    Liigitamata
    Teised liigitamata küpsised on need, mida analüüsitakse ja mida pole veel kategooriasse liigitatud.
    KüpsisKestvusKirjeldus
    shopmagic_visitor_6014a2c505e4018175910f0271772c6c1 yearNo description
    SALVESTAN & NÕUSTUN
    Powered by CookieYes Logo