Inglismaa kuulsaim väravavaht: golf on raske

Keegi pole Inglismaa vutikoondist esindanud enam kui Peter Shilton. Aastatel 1970-1990 võitles ta Inglismaa eest 125 mängus. Ta osales kolmel MM-il kokku 17 mängus ja tegi 10 nullimängu. 1986. aastal pälvis ta MBE ja 1991. aastal OBE ja riputas siis 47-aastaselt kindad varna.

68-aastane Shilton rääkis Today’s Golferiga golfist.

Kui ma poleks mänginud jalgpalli, oleksin mänginud golfi. Ma jumaldan golfi. Jalgpalli ajal polnud golfi jaoks aega. Meil oli kaks mängu nädalas ja vabal päeval ma lihtsalt ei jaksanud. Teised jaksasid.

Aga treenimas ma kohalikul golfi harjutusplatsil käisin. Kõik meie vutimehed mängisid golfi ja ma ei tahtnud imelik olla. Väljakule ma ei läinud. Lõpuks kohtusin golfiprofi Kim Thomasega, kes mind õpetas. Teda huvitas omakorda, mida väravavahid väravas tunnevad.

Väravavahi ja golfimängija ametid on sarnased. Peab olema käe-silma koordinatsioon ja tuleb harjutada tehnikat. Jalgpalli harjutasin ma, kuni see oli automaatne. Lugesin hiljuti Tiger Woodsi kohta, et ta joonistas skeeme, kuhu pall läheb. Ma tegin noorena sama. Parimad väravavahid on need, kes teevad vähim vigu. Golfimängijad samamoodi.

Mu parim golfipäev oli Colin Montgomerie Golfipäeva võit Sunningdale’is. Mu koondiseaja toakaaslane Gary Lineker sai 42 punkti, ma sain 44. Ma pole hiljem nii hästi mänginud. Lineker tõmbus üsna krimpsu. Ma parem ei ütle, mida ta ütles.

Ma üritan mängida kord nädalas. Golf meeldib mulle, aga see on nii frustreeriv. Aga ma ei anna alla. Ühel päeval on mu händikäp ühekohaline.

Mu käest küsitakse kogu aeg Diego Maradona „jumala käe“ kohta. See oli käsi. Ma ju nägin. Kohtunikud vedasid meid alt.

Pärast jalgpalli võtab eluga kohanemine aega. Mul on vedanud. Olen saanud teletööd, pean tihti kõnesid. Ma oleks tahtnud teenida 200 000 naela nädalas, aga sellel on oma hind. Ma ei kadesta tänapäeva mängijaid. Me tegime poistega pühapäeviti ühes Põhja-Londoni pubis ikka väiksed õlled. Kevin Keegan, Glenn Hoddle ja teised. Nüüd oleks kõik sotsiaalmeedias.

Kui soovid, et ajakiri Golf jõuaks ka Sinu postkasti, telli ajakiri SIIT!

Jaga