Swissôteli 30. korrusel kõrgub lummava vaatega restoran Horisont, kus saab nautida erilist fine dining kogemust ning hellitada oma maitsemeeli kõrgetasemelise toiduga, mis loob unustamatu mälestuse.
Lummavad vaated
Tõustes linnakärast eemale Swissôteli 30. korrusele, on Tallinn justkui peopesal. Baaris saab nautida põnevate kokteilide kõrvale sadamavaadet, kus tulevad ja lähevad valged laevad ning restorani poolelt avaneb vaade Eestimaa pärlile, Tallinna vanalinnale, mis eriti läheneval jõuluajal mõjub muinasjutuliselt.
Horisondi peakokk Marko Sõmer naljatab, et sellise vaatega restoranis töötades on tema telefon täis päikeseloojangupilte, üks ilusam kui teine.
Peakokk Marko Sõmer on teinud kõrge lennu ning peab tööd oma südameasjaks – alates oma kokandusõpingute algusest 20 aastat tagasi ja esimesest kokapraktikast väikses pubis, on ta käinud end täiendamas ka Inglismaal ja Iirimaal, millest paistab enim silma töö Gordon Ramsay restoranis, mille kogemuste pagasi on ta toonud restorani Horisont.
Tema sõnul on õige kokk kulinaariamaailma fanaatik, kes soovib end igati täiendada, pakkudes külalistele parimast toorainest midagi erilist, pannes samal ajal toidu sisse oma hinge, sest hingega tehtud toit maitseb alati paremini.
Koroonaviirusest tingitud konkurentsi tõttu restoranide tase tõuseb
Koroonaviiruse levik on paljudele restoranide tegevusele mõjunud keeruliselt. Ka Horisont restorani ei jõudnud nii palju toidunautijaid kui varem. Sõmer tõdeb, et koroonaviiruse tõttu tekkinud konkurentsi pärast üritavad restoranid hoida oma taset kõrgel ning seega tõuseb ka kvaliteet.
Horisondis järgiti rangeid hügieenireegleid juba enne koroonaviiruse levikut. Pärast eriolukorra möödumist jätkati külaliste kaitseks maskide kandmist. Restoranis vähendati ka lauakohti, et laudade vahele jääks rohkem vaba ruumi.
Kõrge tase
Restoran Horisont püüdleb alati täiuslikkuse poole, et meeldejäävaid kogemusi kogeks igaüks, ka näiteks hotellis peatuvad riigipead. Selles mängib oma rolli nii viisakas teenindus, atmosfäär kui ka road, mis kokku moodustavad omamoodi erilise kogemuse.
Lisaks võimaldab Horisont Restoran broneerida erilisteks sündmusteks panoraamvaatega privaatsaali, nautida moodsaid kokteile baaris või veeta õdusalt aega Cigar Lounge’is.
Erilised road
Kokkadel lasub väljakutse kliente üllatada maitsekogemustega, mis jäävad meeltesse pikaks ajaks. Horisondis keskendutaksegi kvaliteetsele toorainele ning erilistele roogadele – näiteks on menüüs kotkaskala, mida üheski teises restoranis ei pakuta.
Signatuurroaks on ürdiõliga baklažaan kitsejuustujäätise, tomatimoosi, küpsetatud küüslaugu ja basiilikupesto puruga, mis loob väga erilise maitsekombinatsiooni.
Peakokk sõnab, et ühe roa väljatöötamiseks võib minna isegi mitu kuud, kuna iga roog pannakse veinidega sobituma, et maitsenüansid paremini esile kerkiks. Sõmeri sõnul on restoranikogemuse puhul toidu ja veini omavaheline sümbioos väga oluline.
Ehkki elutempo kipub tihti olema kiire, soovitab Marko Sõmer restorani tulles varuda aega, et nautida kogu elamust, mida hea toit, suurepärane atmosfäär ja ilusad vaated pakuvad.
Tekst: Merje Miller
*Artikkel ilmus ajakirja Golf 4/2020 numbris.
Golfiportaal on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.