
Restoran Trühvel, mille külastajad on valinud Tallinna parimaks lõunasöögikohaks, asub Telliskivi Loomelinnakus. See kant kubiseb söögikohtadest, mistõttu uue restorani asutamine oli omanikele paras julgustükk. Restorani Trühvel loojad aga võtsid seda väljakutsena ja pakuvad maitseelamusena Vahemere kööki, lisaks veel parasjagu elamusi ja emotsioone. Et valitud tee oli õige, kinnitab pealinlaste ja külaliste antud kõrge tunnustus, sest tegutsetud on alles alla aasta.
Restorani peakokk Silver Teeääre tunnistab, et kui tal endal oleks olnud investeerimiseks raha, ei oleks ta Telliskivis küll julgenud restorani teha. „Miks Rein (Kärk – toim.) ja Rainer (Virve – toim.) selle riski võtsid? Teha restoran sellisesse kohta, kus iga 50 meetri järel on restoran või söögikoht… Alguses oligi mõte teha ainult kohvik, mis toetaks kohvi röstimist ja kohapeal kohvi pakkumist aga kuna kaasa tulid sellised ruumid, siis mehed riskisid,“ arutleb ta.
Mille poolest erinebTrühvli restoran ümberkaudsetest restoranidest? Peakokk arvab, et professionaalsuse, aga ka spetsiifilise, kalli ja kvaliteetse tooraine poolest. Pakutav menüü jaguneb laias laastus kaheks. „Lõuna ajal pakume lõunatoitu, see on täiesti minu valitud kvaliteetsest toorainest – peaasi, et oleks mitmekesine ja huvitav. Õhtuti pakume Vahemere kööki, see on suur ja lai ning sinna mahuvad kõik asjad ära. Et oleks igaühel midagi süüa. Keegi siin ilma ei jää, igaüks saab oma soovi kohase toidu kätte,“ selgitab ta.
Kui rääkida sellest, mis on Trühvlis erilist, siis ütleb peakokk, et kõige tähtsam märksõna on toidu kvaliteetne tooraine ja parimate kohviubade röstimine ning nendest erinevate kohvijookide serveerimine. „Me peaksime rohkem mõtlema nii magusaid kui ka soolaseid toite, mis kohviga sobiksid, koos kohviga maitseksid. See on suur väljakutse. Kuna kohv on päris tugeva maitsega, siis õrnad lihad ja kalad kukuvad ära. Tegelikult kalad kukuvad kõik ära, jäävad tugevamad lihad, mis kohvi kannatavad. See ei ole väga lihtne,“ nendib ta.
Restoranis röstitakse ise kohvi, kuid peakokale see piiranguid ei sea. „See ei piira, pigem avardab. See on lisaväärtus, mille ümber annab muudki teha,“ arvab Teeääre.
Trühvli kliendiks on edukas, töökas ja toimekas inimene, kelles on säilinud avatus ja lustlikkus. Mis aga puutub parima lõunasöögikoha tiitlisse, siis see on omaette lugu. Portaal Maitsed.ee palus oma lugejaid saata neile Tallinna parimate lõunasöögikohtade kohta informatsiooni ning lõpuks hääletati saadetute hulgast TOP 20. 860 hääletaja kaasalöömisel valiti 136 häälega parimaks lõunasöögi pakkujaks restoran Trühvel.
Restoran Trühvel on pealinna restoranimaastikul alles uus tegija. Tunnustus inspireerib veel rohkem pingutama ning külastajatele lisaks heale toidule ka emotsioonide pakkumise nimel vaeva nägema. „Oleme inspireeritud Vahemereköögist ning kasutame võimalikult palju kohalikku toorainet. Iga tunnustus on meile loomulikult ülioluline. Toitumisest sõltub meie tervis, seega toit peab hea olema igal ajal, hommikul, õhtul ning loomulikult ka töökaaslastega lõunat süües,“ kommenteeris restorani peakokk Silver Teeääre.
Artikkel ilmus ajakirja Golf kevadnumbris gurmaanidele pühendatud rubriigis.
Tekst: Monika Kuzmina, Jüri Kukk
Fotod: ajakiri Golf / Rasmus Kooskora
Golfiportaal on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.