AJAKIRJAS GOLF! Millised on toitumisterapeutide tervisliku haigusi ennetava toitumise juhised?

Toitumisteraapia Keskus juhindub oma töös Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni (ETTA) poolt välja töötatud juhistest, mis baseeruvad kehtivatel Põhjamaade ja Eesti toitumissoovitustel (ETS), kuid võtavad arvesse ka tervisliku toitumise ja toitumise kvaliteedi hindamise skaalade kõrgeimaid skoore (HEI-2015, AHEI2010, DQI, DII, MeDiet), mille alusel soovitavad toitumisterapeudid suuremas koguses köögi- ja kaunvilju ning lisaks igapäevaselt idandeid, rohelist lehtköögivilja, sh maitsetaimi.

Toitumisteraapia Keskus ja Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsioon rõhutavad ajakirja Golf kevadnumbris ka kääritatud/fermenteeritud toiduainete eelistamist. Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni soovituste järgi toitudes on menüü tasakaalus ja tervislik, kontrollitud NutriData toitumisprogrammiga. Juhised on mõeldud segatoidulisele tervele inimesele, aga sobivad ka taimetoitlasele ja veganile (0 portsjonit loomseid toiduaineid päevas).

Terviseprobleemide korral peab loomulikult lähtuma individuaalsetest ja haiguspuhustest vajadustest ning järgima rangemalt tervislikkuse põhimõtteid.

Edasi loe ajakirjast Golf!

Kui soovid, et ajakiri Golf jõuaks ka Sinu postkasti, telli ajakiri SIIT!

Jaga