Palava suveilmaga tahaks ikka midagi jahutavat ja värsket rüübata. Ajakirja Golf toimetuses valati klaasi üks magus vürtsine joogi-põhi, seltsiks kallati mullivesi ja jääkuubikud ning kujutluspilt viis juba saarele, kus tuul argimured viis ja elu tundus nagu puhkus. Maitsemeeled said kogemuse võrra rikkamaks ja ilma selleta enam justkui ei saagi.
Ulatuvad shrubi juured pika ajaloo vältel Lähis-Itta, kus seda värskenduseks tarbiti ning nimi tuleb araabiakeelsest sõnast “sharab” ehk juua/joogiks. Ajaga sai sellest armastatud joogipõhi, mis oli iseäranis populaarne Ameerika koloniaalajastul ning Inglis-maal 17.-18. sajandil.
Wöseli Ingveri-Mee-Sidruni Shrubis kohtuvad sellised vägilased nagu külmpressitud ingver ja sidrun, Saaremaa mesi, õunasiidriäädikas ja rosmariin. Nii et shrubis on olemas kõik – iseloomu, tervist ja saaremaist kangust!
Shrubi saab kasutada ergutava karastusjoogina, lisades jääd ja vett, kraadiga rüüpeks võib sisse kallata pisut džinni ja õhtuseks soojendavaks teeks sooja vett. Aga miks mitte ka pakkuda tervituseks külalistele lihtsalt pitsis Shrubi tervisliku klõmmina, mis vere käima paneb. Valik on sinu – retseptid leiad pudelilt!
*Artikkel ilmus ajakirja Golf 2/2020 numbris.
Golfiportaal on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist.